Press

Presskontakt
Magnus Stråberg – pr.company@tele2.se

 

Pressbilder

Klicka för fullstora bilder.

Fotograf: Kristofer Sandberg

 

Konserter spikas vid franskt cafébord

Exit Magnus Carlsson – välkommen, Tommy Nilsson.
Den gänglige sångaren – nästan två meter lång – övertar en etablerade succéturné, som pågått sedan 2013.
– Det blir en spännande kvartett på vägarna i höst, säger Tommy.

Forne Barbados-sångaren väljer att kliva av sin hösttradition för att i stället sjunga i mindre format, i kyrkor. Det öppnar för Tommy Nilsson, som tackade ja utan att blinka. Förra året turnerade de båda artisterna tillsammans. Nilsson fick inblick i vad publiken förväntar sig.
– Jag är ständigt besatt av spännande showprojekt och turnéer. Att möta publiken är det allra viktigaste för mig, säger Tommy.

Nu får han möjlighet till det. Tillsammans med årets hit-man, Mello-vinnaren John Lundvik samt Wiktoria och Lets Dance-vinnaren Elisa Lindström, som också åker med på turnén, har han börjat fila på hur konserterna ska bli.
Kvartettens uppladdning sker just nu i Paris, en metropol som Tommy Nilsson faktiskt har
ett förhållande till. Det var i Frankrike som han fick sitt genombrott på tidigt 80-tal, som ung powerballad-sångare. Långt före svenska mello-genombrottet 1989 med ”En dag”. (En 30-årig hit som för de unga är nyupptäckt, som ledmotiv i Filip & Fredriks filmsuccé Tårtgeneralen.) – Åren i Frankrike är avlägsna och få känner nog till dem. Men Paris är en myllrande stad,

det tyckte även Picasso på sin tid, skrattar Tommy.

– Det är en fin möjlighet att ta över ett konserttradition som är så väletablerad, men vi vill såklart sätta vår egen prägel på showen. Elisa känner jag från förr. Det ska bli kul att jobba ihop för första gången med John. Wiktoria är en frisk fläkt som sänker medelåldern, rejält, skrattar Tommy.
– Vi är ju alla olika, men vår tanke är att konserten ska vara bred. Det ska finnas något för alla, säger John, som nyss avslutat sommarens Diggiloo-turné. Men en Mello-comeback får nog vänta lite.

– Mello har jag svårt att se nästa år. Jag vill landa några nya projekt och fundera på framtiden. Kanske göra något helt oväntat. Jag känner att det är svårt att följa upp Too late for love omedelbart. Jag måste få tid att skriva nya låtar och komma in i ett nytt kreativt känsloläge. Det tar en stund att växla över från turnébussen till inspelningsstudion. Men det ska förhoppningsvis bli ett spännande år, nästa år också, säger John med ett leende.