Christmas Night artist 2020

Sonja Aldén

Hon kallas ofta för ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad”. Sonjas varma röst, vackra melodier, livsbejakande texter och personliga tilltal har gjort henne till en av våra mest älskade artister.

Från musikalteatern i Huddinge där hon växte upp, via krogshower och olika musikaliska grupper och soulfunk-band, ledde så vägen fram till genombrottet i Melodifestivalen 2007. Där fick hon superhiten För att du finns som blev ”Årets låt” på Svensktoppen och låg på förstaplatsen i över ett halvår. Sonja själv blev utsedd till ”Årets Nykomling”, flerfaldigt Grammisnominerade för sitt debutalbum Till dig och hon kammade även hem den åtråvärda Rockbjörnen i kategorin ”Årets kvinnliga artist”.

Sonja har sedan dess turnerat flitigt runt om i landet, programlett flera av SVT:s högtidsprogram och har utöver många skivsamarbeten hunnit släppa 6 soloalbum. Hennes älskade kärlekshymn ”Du är allt” är än idag en av de mest önskade låtarna vid bröllop.

Vi är superglada att Sonja åker med oss på nästa års Christmas Night turné. Missa inte att boka dina biljetter till Christmas Night 2021, det gör du enkelt här >>>